Японець створив синтезатор смаків, що дозволяє створювати їх у вас на язиці

Розробку він представив на конференції CHI 2020, яку проводить організація, що займається взаємодією людей з комп’ютерами (SIGCHI).Так, пристрій генерує завдяки спеціальним гелям 5 основних смаків: солодкий, солоний, кислий, гіркий і умамі (смак білкових речовин, м’яса). За замовчуванням гель створює на язиці сильний смак, але пристрій регулює його інтенсивність, подібно до того, як на екранах зменшується яскравість субпікселя певного кольору. Пристрій складається з трубки, всередині якої є ще 5 трубок з різними речовинами, як відповідають за смаки (хлорид натрію за солоний, гліцерин за солодкий, хлорид магнію за гіркий, лимонна кислота для кислого і глутамат натрію за умамі).Комбінувати можна усі 5 смаків одразу. Відтак під час презентації пристрою інженер обернув його в лист норі і налаштував на кисло-солодкий смак. За його словами, він отримав досить подібну імітацію суші.




Comments

    No results found.